Tuesday 26 March 2013

Tepsis burgonya valahogy így


Jamie Oliver adta az ötletet. Mostanában a televízió rákapott a főzős műsorokra, lopva belenézegetek mindig , és olykor ragad is rám valami hasznos. Szóval a technikai rész Jamie érdeme, én csak megpróbáltam a saját szájízem szerint alakítani. Íme.

Zene

Egy barátommal uszkve 58 hete abban maradtunk, (erre egyébként ő maga hívta fel a figyelmem a minap) hogy majd küldözgetünk egymásnak kedvenc zenéinkből. Abból kifolyólag, hogy elköltözött Sydneybe; és ez a zenedolog most jutott eszébe. Éppen sütés közben hallgattam bele ebbe:
muse plug in baby

Kellékek

5 db burgonya
1 fej fehér hagyma
1 fej lila hagyma
4 csík baconszalonna
1 csomag brinza
tejföl

olivaolaj
forralt víz
1 paradicsom, díszítés gyanánt
(ízlés szerint lehet fokozni a hagyma illetve a szalonna mennyiségét is)


Ahogy készül

1. hámozás és karikázás
2. tepsit meglocsoljuk olivaolajjal, rádobálunk egy réteg burgonyát, majd hagymakarikákat, csipetnyi sót, majd újrakezdjük, amíg van
3. felöntjük vízzel
4. közepes lángra tesszük (nem sütőbe)
5. letakarjuk alufóliával
6. előmelegítjök a sütőt, 4-es fokozatgázsütőn ca. 205°
6. brinzát összetörjük, majd hozzáadunk 3 evőkanál tejfölt, és fűszersót - ezt saját magunk is keverhetünk tetszés szerint, nekem a kakukkfüves, bazsalikomos ízvilág nagyon hatásosnak bizonyult eddig
7. amikor megfőttek burgonyakarikáink, levehetjük a tűzhelyről, leöntjök a vizet róla, rápakoljuk a szalonnacsíkokat, majd a végén leöntjük a brinzás keverékkel, és paradicsomszeletekkel díszítjük
8. sütjük 'érzés' szerint, kinek az orra jobb, hagyatkozzon arra, ki a szemének hisz, ne hagyja elégni

Jó étvágyat, remélem ízlik!

utóirat: narancsos pekándiós pitét csináltam desszertnek :)

No comments:

Post a Comment