Friday 22 February 2013

Is It Real? - Chimera Project

Újszerű, lelkes, barátságos. Beléptem, és ezek a szavak jutottak eszembe. Chimera Project, önmagát jellemezve egy olyan közösségi szervezet, mely a művészet, a szubkultúra és a kortárs városi kultúrák hármasának kapcsolódási pontjait teszi górcső alá. Maradva a hármas szám bűvkörében, Chimera Project misszióját tekintve galéria, platform, és ügynökség.
Is It Real? kiállításukat Fenyvesi Áron nyitotta meg. Hatásos beszéd volt, kapásból műveletlennek éreztem magam. Dioráma. Gondolhatjátok milyen gyakorisággal használom ezt a szót. Dioráma, ízlelgetem. Dioráma. Maketosított mozzanatok mindennapjainkból. Miniatűrben. Dobozba zárva. Nagyító alatt.
Eredeti megfogalmazásban utalhat a 19. századi mobil színházakra, ahogy a három (visszatérő!) dimenziós teljes vagy miniatürizált méretű, gyakran üvegbe zárt, modellre is.
Olyan érzés fogott el, mintha peep showban lennék. Kukucskálok, - fizetés nélkül, - s próbálok minden részletet megfigyelni. Az érdekesebbeknél szemeim elidőznek. Az egyik mű kifejezetten a peep show érzetet erősíti a látvánnyal.
Látogassatok el!

No comments:

Post a Comment