Monday 4 February 2013

Sajttorta pont így

Baráti sütés-főzés, feladatok szépen kiosztva. Egy felel az azonnali googlizásért, ha elvesznénk a mértékegységek változatos hálójában, valaki biztosan főz a desszerthez ebédet vagy vacsorát, legalább is reménykedjünk, a sajttorta, igen, azt is van, ki megalkossa, és természetesen, nagyok révén, könnyed alkoholos termék is fogyasztható mellé. Mi most nem tettük, de lehetett volna az akár egy könnyed Bormalom-féle Villányi Kékfrankos Rozé. 



Epres gránátalmás sajttorta


Kellenek

7.5 dkg olvasztott vaj (magas zsírtatralmú javasolt)
17.5 dkg darált keksz
1/2 db gránátalma 
1/2 tálca eper 
45 dkg krémsajt
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat (Bourbon vanília extra ízért)
4 tojás


Zene Strawberry Swing by Coldplay


Munkamenet

Sütő előmelegítése 170°ra
Sütőforma kibélelése sütőpapírral
Keksz és vaj elegyítése, majd a formába nyomkodása
Gránátalma rászórása
Tojás krémsajt cukor vaníliakivonat összekeverése, ráöntése a gránátalmára
Eper rászórása
Sütés kb 35-40 percig, vagy amíg csodaszép aranybarna nem lesz


No comments:

Post a Comment